PODRUMI ŠIMUNOVIĆ

022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROSE ŠIMUN vino je od sorti syrah, merlot i cabarnet sauvignon. Naglašenih je aroma maline i crvene jabuke te nešto blaže arome jagode.

Krasi ga fina voćnost, lepršavost i izražena svježina što ga ujedno čini i odličnim aperitivom te prvim izborom za vruće ljetne dane.

CRNI ŠIMUN kupaža je autohtonih sorti trnjaka i vranca te sve udomaćenijih internacionalnih sorti merlota i cabarnet sauvignona. Po mirisu dominiraju bobičasto voće i obilne džemaste note. Na okusu vino je izraženih tanina izgušćene voćnosti, harmonično i potentno.

Odlično ide uz crvena mesa, jela s roštilja i divljač.

 

043

BILI VUK vino je komponirano na bazi chardonnaya, elegantno i kompleksno, s nizom voćnih i cvjetnih nijansi te laganom herbalnom notom, ali i s krepkim i slasnim završetkom.

Izvrsno se slaže s jelima od bijelog mesa, ribom i finim sirevima.

 

KUJUNDŽUŠA je vino dobiveno od istoimene autohtone sorte kujundžuše koja je arealom uzgoja ograničena na imotsko vinogorje. Vino je harmonično i lepršavo, aromatski vrlo specifično, odiše blagom mineralnošću i nježnim voćnim tonovima s primjesama citrusa i bijelog cvijeća.

Zbog ovih karakteristika pokriva različite tipove hrane, a u ljetnim mjesecima, prigodno rashlađena postaje odličan aperitiv.

 

PODRUMI ŠIMUNOVIĆ

Tihomir Šimunović

Glavina Donja 79
HR-21260 Imotski

phone +385 98 1700 779
phone +385 98 9133 379

mail podrumi.simunovic@gmail.com010